Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Stařší žáci a žákyně přeborníky ČŘ

   Starší žáci a žákyně Přeborníky České republiky.

 

    Z mužstev našeho oddílu letos dosáhli nejlepšího umístění v soutěžích starší žáci a žákyně. V neděli 5. 6. 2022 v Děčíně se jim v posledním turnaji soutěže podařilo obhájit titul Přeborníka České republiky. Gratulujeme!!!

      O dramatičnosti závěru soutěže vypovídá fakt, že o titulu se rozhodovalo až v posledním zápase soutěže mezi Hradcem Králové s domácím týmem. Dvě minuty před koncem utkání domácí vyrovnali stav na 12:12. Ve zbývajícím čase ale HK opět ovládl hru a zvítězil 14:12. Hradec zvítězil především lepší kombinační hrou a vyrovnaností týmu o čemž vypovídá i poměrně rovnoměrné rozložení vstřelených branek mezi hráči. Zajímavostí je, že jako jediné mužstvo ve finálové skupině mělo v dvanáctičlenném týmu zařazené čtyři dívky.  

      Škoda jen, že tato parta trénovaná Pavlem Trojanem a Janem Syrovým v příští sezoně nebude pokračovat v soutěžích společně. Musí se tak začít budovat nové mužstvo starších žáků, které by pak postupně mohlo obnovit hráčský kádr oddílu i ve vyšších věkových kategoriích.

Na zisku titulu se podíleli hráči a hráčky: 

Hamrák Štěpán, Hlávko Matěj, Hlávko Štěpán, Hromádko Ondřej, Macháček Jan, Makovská Františka, Merenda Daniel, Pavlát Štěpán, Pezillo Orlando, Rothanzl Jan, Rothanzlová Barbora, Šintáková Nikola, Skalová Eliška, Vlášková Viktorie, Vojč David, Dittmer Filip, Netopil Miroslav, Příkazský Martin, Přikryl Adam

 

Gratulujeme!!