Jdi na obsah Jdi na menu

Začal další ročník 1. ligy žen

Úspěšný vstup do ligové sezóny hradeckých vodních pólistek

Ženy hradecké Slavie úspěšně zahájily soutěžní ročník 2016/17 a v domácím prostředí plaveckého areálu na Eliščině nábřeží se radovaly z plného zisku bodů Jejich soupeřkami byl tým pražského STEPPu, který v minulém ročníku ženské ligy skončil na druhém místě, když hradecké ženy na medaile vůbec nedosáhly.

V 1. ligovém dvojkole se ukázaly hradecké ženy v dobrém světle a dokázaly využít největší slabinu soupeřek,což byl post brankářky.Příjemná zjištění: nejmladší hráčka Slavie Vomastková zatížila konto soupeřek pěti góly v obou zápasech a návrat Kokštejnové z ročního studijního pobytu v USA znamenal rovněž přínos 5 gólů.Návrat kapitánky Lucie Křížové z mateřské dovolené byl velmi znát na organizaci hry,i ona přispěla 5 góly.Slávistky se prezentovaly slušnou obrannou hrou s výpadky v době narůstajícího náskoku,čehož soupeřky dokázaly využít.Také se nedařilo udržet pohybovou úroveň po celé utkání a vázla souhra v přesilovkách.

Takovýto jistě příjemný počinek v úvodu sezóny by měl být dobrou motivací k zvýšení tréninkového úsilí, které by vedlo k odstranění zjevných nedostatků. V jaké míře se to podaří budeme vědět již za dva týdny,kdy se uskuteční odvetná prověrka v Praze. V každém případě bylo toto dvojkolo, na rozdíl od závěru minulé sezóny, pro celkem slušnou diváckou návštěvu docela příjemnou podívanou.

1.kolo ligy žen 9.10.2016 :

Slavia HK – STEPP Praha A   12:5 (4:1,4:0,1:0,3:4),branky za HK:Šindlerová,Součková,Kokštejnová,KřížováM.po 2,Baudyšová,Křížová L a Vo- mastková a Sklenářová po 1,vyloučení 8:5(využití 1:1),pok.hody 2:0

Slavia HK – STEPP Praha A  16:9 (5:1,5:4,4:2,2:2),branky za HK : Vomastková a Křížová L.po 4,Kokštejnová 3,Součková 2,Šindlerová,Šimáčková a Křížová M. po 1,vyl. 8:4 (1:1),pok.hody 1:1

AJS Strakonice – STEPP Praha M         15:14  a  12:6 , SC Chemnitz  volný los

Slavia HK (sestava): Šešulková – Vomastková,Baudyšová,Svatošová,Křížová L.,Šindlerová,Šimáčková,KřížováM.,Součková,Plačková,Kokštejnová,Sklenářová,trenér MUDr.Kokštejn.